Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny – 2017.11.18.

10. alkalommal várják az érdeklődőket a nagy sikerű gasztronómiai programra

Az idén már 10. alkalommal rendezik meg Vonyarcvashegy nagy sikerű őszi gasztronómiai fesztiválját. A Kossuth utca végén található rendezvénytéren zajló program reggel hagyományos disznóvágással, illetve feldolgozással indul, majd a kolbásztöltő versennyel folytatódik. A késő estébe nyúló rendezvény zenés bulival zárul.

 

A tervezett program

9.00 Disznóvágás bemutató

A hagyományok ápolásával, finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinka kóstolással kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra. A programon bárki részt vehet. Reggelire (8-11 óra) velőt, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. Déltől az érdeklődők a májas- és véres hurka, a házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el (és talán kóstolhatnak ezekből is a helyi valutáért). Közben harmonikaszó – és a reggeli pálinka – gondoskodik a megfelelő hangulatról.

 

Vidám böllérek az egyik korábbi vonyarci disznóvágásról

10.00 A kolbásztöltő verseny kezdete

11.00 Harmonikaszó Móger Péterrel

13.00 Sütés megkezdése, kolbászok leadása

 

A gyenesdiási Nótázó Böllérek szerint még nem tökéletes a fűszerezés

 

A Vonyarci Kolb-Ászok csapat asztali dekorációja – nem az a tipikus mézeskalácsházikó

 

Közös platnin sütik a kolbászt, de sokan saját vasat is hoztak

 

14.00 Az Irigy Hónaljmirigy műsora

15.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás

16.00 Kasza Tibi műsora

18.00 Jolly & Suzy műsora

18.30 Dj. Szunyog – „Slágerek éjszakája”

Sztárvendég: Benke László (Laci bácsi) olimpiai bajnok mesterszakács

 

Benke Laci bácsi érmeket oszt a zsűri tagjaival és Péter Károly polgármesterrel (jobbról) a legutóbbi kolbászoláson

Toborzó
A kolbásztöltő versenyre november 15-ig várják csapatok – egyesületek, baráti körök, cégek – jelentkezését.  A 4-6 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek. A részt vevő csapatoknak egy 2X 20-25 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez nyersen és sütve is. A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, és a töltéshez szükséges belet. A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyers kolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt. A sütéshez grill lap a helyszínen rendelkezésre áll.

 

A keszthelyi mentősök kivételesen nem rosszulléthez vonultak ki

 

Tavaly a talán legnagyobb létszámú csapat a keszthelyi Iroda Söröző dolgozóiból, vendégeiből jött össze

 

A keszthelyi tévések is felcserélték a kamera két végét

Jelentkezés és további információk a Tourinform irodában vagy a 06/30/380-6690-es telefonszámon.

Győrffy Árpád étvágygerjesztőnek szánt képei a korábbi kolbászolásokon készültek

 

Iratkozzon fel a heti hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva én sem vagyok szerelmes a Cookie-ba, mert nem szeretem, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár