Igazi falusi disznóvágásra várnak mindenki november 16-án, szombaton délelőtt 9 órától a Kossuth utcai rendezvénytérre. A napot házi pálinkával kezdik, ahogy az ilyenkor dukál, majd nekilátnak a disznó pörzsölésének, tisztításának, feldolgozásának. A munkába bárki bekapcsolódhat.
A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület és a Tourinform iroda szervezésében 12. alkalommal megrendezésre kerülő programon az érdeklődők nem csak nézhetik, hogyan készülnek a finomságok, hanem már az indulástól kóstolni is lehet velőt, resztelt májat savanyúsággal és kenyérrel. Déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben hurkát, kolbászt, sült császárt kóstolhatnak savanyúsággal vagy toros káposzta. A finom ételek mellé harmonikaszó is lesz, és friss házi rétest, helyi borokat is kínálnak.

Hetesi Lajos és Horváth László tátott szájú gyerekkel és egy hasított disznóval – Fotó: Győrffy Árpád
A tervezett program
9.00 Disznóvágás bemutató
10.00 Kolbásztöltő verseny kezdete
11.00 Harmonikaszó Németh Norberttel
11.30 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar
13.00 Sütés megkezdése, kolbászok leadása
14.00 Irigy Hónaljmirigy (új műsorral)
15.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás
17.00 Delta zenekar
18.00 Dj Szunyog – „slágerek éjszakája”
Ráadás
21:00 Kolbászoló extra a Fregatt Bárban

A vonyarci polgárőrök is tárt karokkal, finom kolbászokkal várnak mindenkit – Fotó: Győrffy Árpád
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)