A Garda Vendéglő az idén március 9-én rendezi meg az önkormányzat és mások támogatásával a hagyományos kolbászkészítő versenyt és mulatságot Tihanyban a Mádl Ferenc téren.
Hogy az időjárás se tudjon kifogni rajtuk, az idén a főteret egy nagy fűtött sátorral borítják be. A kolbászsütő standok mellett lesz italos stand, lehet venni házi tiroli rétest, száraz kolbásztó, levendulás ajándéktárgyakat, a gyerekeknek játszóházat működtetnek.
Első alkalommal vendég településként Gánt mutatkozik be a rendezvényen, amivel kis ízelítőt kap mindenki a sváb kultúrából. Fellép a község német nemzetiségű énekkara, és egy igaz sváb zenekar pezsdíti fel a hangulatot. A további jó hangulatról a gyúrás alatt Polgár Csaba zenész gondoskodik, az esti utcabálon a Búgó Csiga játszik az idén is.
A versenyre 4fős csapatok jelentkezését várják kétféle nevezési csomag alapján.
- 1 csomag (ára: 20.000Ft/csapat) – Tartalma: lefóliázott munkaasztal paddal, 1,5l bor, minta kolbász lesütése, 10kg sertés kolbászhús (30% zsír tartalom, darálva és egyben is kérhető), bél.
- 2 csomag (ára: 10.000Ft) – Tartalma: lefóliázott munkaasztal paddal, 1,5l bor, minta kolbász lesütése.
Csapatoknak maguknak biztosítani a töltéshez szükséges eszközöket, fűszereket, keverő kádat, vagy ládát és hosszabbítót.
Díjazás
– 3 legfinomabb kolbász
– csapatok összképe, kinézete
– különdíj
– fasírt díj
Nevezés és további információ
Telefonon minden nap 11.00-17.00 között a +36/20-599-7666-os számon
Személyesen a tihanyi Garda Vendéglőben nyitvatartási idő alatt
A végső nevezési határidő február 28. Mivel az indulók száma limitált, érdemes mielőbb jelentkezni, hogy jusson még hely a csapatnak. Érvényes nevezés feltétele a megadott időpontig a nevezési díj befizetése.
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal, vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)