Már nem lehet jelentkezni versenyzőnek a március 7-én ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Tihanyi Kolbászgyúró Mulatságra, de nézőket, kóstolókat előzetes jelentkezés nélkül is örömmel látnak. A vírusszezon miatt azt javaslom mindenkinek, hogy hozzon saját poharat. Olyant, ami pálinkához, forraltborhoz, de akár sörhöz is jó. Higiénikus és környezetbarát!
A rendezvény a nagy érdeklődés miatt egyre szűkösebbé váló eredeti hely miatt költözött ki a falu déli végén található piacra. Itt több csapatot tudnak fogadni, és a bulizáshoz is jobbak a lehetőségek. Az idén is felállítanak egy 600 négyzetméteres sátrat az esetleges rossz időre is számítva, de alapvetően szabadtéren zajlik majd az élet.
Lesz kolbász és pecsenyés stand, a frissítő italos teljes skáláját is kínálják majd a sörtől a boron, pálinkán, az alkoholmentes üdítőkön át a forralt borig. Lehet majd házi rétest, palacsintát, levendulás ajándéktárgyakat és más kézműves termékeket venni, persze kolbászvásár is lesz az otthoni spájzoláshoz. A gyerekeknek játszóházat működtetnek, a nagyobbaknak szól a retró zene, a mulatós slágerek és a könnyű dzsessz. A rendezvényt most is Kolbászbál zárja a Búgó Csigával.
A Tihanyi Kolbászgyúró Mulatság idei kiemelt vendége a bors nélküli kolbászok szülőhazája, Békéscsaba lesz.
A tervezett programok
10.00 Csapatok Érkezése
11.00 Megnyitó – kezdetét veszi a verseny
10.00-14.30 Egry Zoltán retro és mulatós slágerek
14.00-14.30 Minta kolbászok leadása
14.30-16.00 Rakonczai Imre Live
16.00-17.00 Dervalics Robert – Louis
17.00 Nótár Mary
17.45 Eredmény hirdetés
18.30-20.00 LGT Emlékzenekar
20.00-24.00 Kolbász Bál a Búgó Csiga zenekarral
Nevezési feltételek
A szervezők 4 fős csapatok jelentkezését várják. A nevezés ára: 20.000 Ft/csapat.
Amit a szervezők a nevezőknek biztosítanak:
lefóliázott munkaasztal paddal,
1 üveg “mulatság bora”,
a minta kolbász lesütése,
10 kg sertés kolbászhús (30% zsírtartalom, darálva és egyben is kérhető).
A csapatoknak maguknak kell biztosítani a töltéshez, daráláshoz szükséges eszközöket, fűszereket, keverő kádat, -ládát, hosszabbítót, elosztót, stb…
Nevezés és érdeklődés
– telefonon – szerdától-vasárnapig naponta 11.00-17.00 között a +36/20-599-7666-as számon
– személyesen a tihanyi Garda Vendéglőben a nyitva tartási idő alatt.
Az induló csapatok száma limitált, ezért jelentkezzetek minél előbb, nehogy lekéssetek a kolbászgyúró versenyről.
Nevezési határidő: 2020.02.28. A érvényes nevezés feltétele a megadott időpontig a nevezési díj befizetése.
A produktumokat szakértői zsűri fogja elbírálni. Tagjai:
Dr. Vincze Gábor, a 2018-as Csabai Kolbászfesztivál Kolbász Királya,
Kántás József mesterszakács,
Tóth Béla, a Fék Üzletház tulajdonosa,
Varró János,Tihany alpolgármestere
id. Ricza Lajos, a Balaton Catering Kft. képviselője
Díjazások:
– 3 legfinomabb kolbász
– csapatok összképe, kinézete
– különdíj
– fasírt díj
Minősítések: Arany, Ezüst, Bronz
•
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)