Szeptember 14-én, szombaton délelőtt az alsóörsi önkormányzat és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület 5. alkalommal rendezi meg az Alsóörsi Horgásznapot. Horgászversenyre, halfőzésre, kóstolásra és jó programokra várnak mindenkit a Községi strandon.
Mint Hebling Zsolt polgármester a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a község programjai között nagyon fontos helyen szerepel a rendezvény, mert az önkormányzat egy civil szervezettel, a településen működő Veszprém Vidéki Horgászegyesülettel közösen rendezi.
Tatai Lajos, a több mint 650 taggal, 102 csónakhelyes kikötővel működő horgászegyesület elnöke elmondta, hogy az önkormányzat segítsége nélkülözhetetlen, hisz nekik nem lenne partszakaszuk egy ilyen horgászverseny megszervezéséhez. A versenyből és az önkormányzat gasztronómiai rendezvényéből így gyúrták össze a horgásznapot, ami a verseny mellett egy teljesen nyilvános családi program.
A strandon megrendezésre kerülő horgászverseny reggel 8 órakor kezdődik a regisztrációval és az etetéssel. A kimondott verseny 9-12 óráig zajlik. Már 12 csapat jelentkezett, még egy vagy két csapatnak tudnak helyet szorítani.
Heiter Sándor, a halfőző verseny főszervezője hangsúlyozta, hogy nem illetve nem csak halászléfőző versenyről van szó. A tavalyi tapasztalatok alapján visszatérnek a rendezvény eredeti helyszínére, a strandra, és a korábbi menetrend szerint a főzést a horgászversennyel párhuzamosan, reggel kilenctől tartják.
Az idén is teljesen a versenyzőkre bízzák, hogy milyen halételeket főznek, sütnek. Egy kikötés van, hogy főzni illetve sütni a pázsit védelmi miatt csak gázzal lehet.
A versenyzőknek az idén is számla ellenében 5 ezer forintot megtérítenek a nyersanyag árából. Ezért vállalni kell, hogy az elkészült ételekből az érdeklődőknek leveses étel esetén 15, egyéb étel esetén 10 adagot kiosztanak, az „alsóörsi pikkely” ellenében. A közönség az idén is számíthat az óvodai konyha dolgozói által készített halászlére is, így senki sem marad halétel nélkül.
Kálmánfi Gábor, a művelődési ház vezetője elmondta, hogy 10-16 óráig kézművesprogramokkal, népi játékokkal várják az érdeklődőket, 11 órától bábműsor is lesz.
Győrffy Árpád
Felhívás halfőző versenyre – V. Alsóörsi Horgásznap
Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület 2019. szeptember 14-én (szombat) halfőző versenyt hirdet, az alsóörsi strandon. A verseny nyilvános, csapatok (3 – fős) és egyéni versenyzők számára. A halételek készülhetnek bográcsban, grillen, tárcsán.
Regisztráció 8-9.00óra között, főzés kezdete:9.00 óra.
A halételeket 3 tagú zsűri bírálja 12.30 órakor. A zsűri az újszerűséget és a tálalást is értékeli. Tálalni csak a szervezők által biztosított edényekben lehet.
Verseny díjazása: a résztvevők érmet és oklevelet kapnak. Az első helyezett elnyeri, és egy évig őrzi a felajánlott vándorserleget.
A résztvevők részére a szervezők biztosítanak:
kijelölt főzőhelyet, csapatonként 1db sörasztalt, 2db padot, 1 db tűztálcát.
Főzni csak gázzal lehet!
Halról és egyéb hozzávalókról 5000.-Ft értékű számlát a szervezők befogadnak. (a számlát Alsóörs Község Önkormányzata 8226. Alsóörs Endrődi S. u. 49. címre kell kiállíttatni.)
Csak készpénzes számlát fogadnak el!
Csapatonként leveses étel esetén 25 db, egyéb ételt készítése esetén 20 db műanyag tálat, evőeszközt, szemetes zsákot a szervezők adnak.
Ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon.
A versenyzők biztosítják a főzőeszközt (bogrács, grill, tárcsa) és a főzés alapanyagait, kenyeret.
A versenyzők vállalják, hogy a zsűrinek a bírálathoz 1 adag ételt szolgálnak fel.
Az érdeklődőknek leveses étel esetén 15, egyéb étel esetén 10 adagot kiosztanak, az „alsóörsi pikkely” ellenében.
A versenyre jelentkezni lehet 2019. szeptember 10-ig
06-20/591-5350 telefonszámon hétfő-péntek 9-17 óra között,
és az alsoorsmuvhaz@gmail.com.
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)