Ismét jól teljesített Badacsony a New Yorkban

A badacsonyi ízek és termelők elvarázsolták a vendégeket a 9. alkalommal megrendezett budapesti bemutatón - Fotó: Kalmár György

Rekord számú látogató kóstolta meg a Badacsonyi Borvidék borait és más ízeit március 9-én a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében.

 

A kilencedik alkalommal megrendezett programon 37 borászat és 13 más turisztikai szolgáltató mutatkozott be a szakma és a sajtó meghívott képviselőinek, illetve a borkedvelő közönségnek.

 

A vendégeket a Tourinform iroda munkatársai és a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület tagjai fogadták – Fotó: Kalmár György

– Az összesített adatok alapján közel 600 vendég látogatta meg rendezvényünket, mind a nagyközönség, mind a meghívott vendégek részéről jelentősen többen vettek részt az eseményen – tájékoztatott Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről.

 

Váli Péter (balról) az egyik mesterkurzus megnyitóján – Fotó: Kalmár György

A hagyományos “sétakóstolón” a látogatók a borvidék hegyeit „járhatták be”, és ismerkedhettek az adott hegy borászataival és boraival. Ezt az élményt fokozta még a teremben elhelyezett két kivetítőn futó filmek látványa is.

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

 

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

A borászatok mellett hotelek és családi panziók, a legismertebb és új vendéglátóhelyek, helyi termékek (kézműves sajtoktól kezdve a házi káposztás rétesen keresztül a helyi piac teljes kínálatáig), valamint programhelyszínek is bemutatkoztak, amik kínálatukkal jól kiegészítették és teljessé tették a Badacsony és Balaton élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat is.

 

Minden első kézből a termelőtől – Fotó: Kalmár György

 

Kézműves sajtokért se kellett a szomszédba menni – Fotó: Kalmár György

A rendezvényt kísérő hagyományos mesterkurzusok is telt házzal zajlottak Vivaldi teremben. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi “Hegylakók” című előadásán a borvidék különleges hegyborain keresztül mutatta be a borvidék finom különbségeit.

 

Dr. Fiáth Attila az egyik finom hegyborral – Fotó: Kalmár György

A másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.

 

Wolf András (fehérben) segítőivel és a kenyerekkel – Fotó: Kalmár György

A látogatók kedvenceket is választhattak: nyereményjáték során a számukra legkedvesebb badacsonyi borászukra és badacsonyi borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra adhatták le szavazatukat.

A borászok közül a legtöbb szavazatot a képen épp egy újságíróval beszélgető Borbély Tamás kapta (Borbély Családi Pincészet). Karós Olaszrizling boruk szintén az első helyen végzett – Fotó: Kalmár György

 

A turisztikai kiállítóknál a Lábdi Piac lett a befutó – Fotó: Kalmár György

Forrás: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva én sem vagyok szerelmes a Cookie-ba, mert nem szeretem, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár