Az idén is nagyon érdekes ételeket lehetett kóstolni az alsóörsi horgász- és halas napon szombaton délelőtt a Községi strandon. A halászlé csak az egyik lehetőség volt a sok közül.
A rendezvényt ötödik alkalommal megnyitó Hebling Zsolt polgármester és Tatai Lajos a VVHE elnöke örömmel nyugtázta a nyárias időt, és a már az indulásnál tapasztalható nagy érdeklődést. Mint a polgármester elmondta, most is mindent megtesznek, hogy mindeni kóstolhasson finom halételeket, ezért a csapatok által készített, korlátozott mennyiségben kóstolható ételeket az idén is kiegészítették 200 adag halászlével. A változás csak annyi, hogy az óvodai konyha átalakítása miatt ezt most kivételesen a Bakterben főzték.
A horgászok és a főzőcsapatok versenye egyaránt kora délelőtt indult. A főzésre nyolc csapat nevezett több mint tíz étellel, amik között csak néhány volt hagyományos halászlé. A hivatalos eredményről két mesterszakács, Gál Tamás és Maurer István határozott. Mint elmondták, nagyon változatos ízvilágú és többnyire nagyon jó színvonalon készített ételekkel találkoztak. De sajnos előfordult az is, hogy a nagyon jó elképzelést nem minden ponton követte megfelelő kivitelezés.
A zsűri arany éremmel díjazta a Csiki Brigád angolna paprikását, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör kapros pontylevesét, a Kútfúrók és az Őszi lomb csapat halászléját. A vándorkupát a Kútfúrók csapata kapta.
Ezüst érmet adtak a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör citromos pontyragus tésztájának, a Falka Peca Egylet baracskai módra készített bajai halászléjének, a Pilisi Kakasok haltejes lecsóval és medvehagymás dödöllével körített harcsasültjének és az Ahogy mi szeretjük halászléjének.
A horgászversenyen az idén is több volt a versenyző és a néző, mint a hal. A 11 háromfős csapat tagjainak többsége inkább csak a szép időt élvezhette a kapások miatti adrenalinszint emelkedés helyett. A legnagyobb halat, egy 2,74 kilós pontyot a budapesti Képes Kálmán fogta, és a csapatversenyben is ő végzett az élen a társaival.
Mire az ételek elkészültek, megtelt a strand érdeklődőkkel. A rendezők, közreműködők és a környezeti feltételek optimális találkozásának köszönhetően egy igazán kellemes szeptemberi piknikké alakult a rendezvény.
Győrffy Árpád
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)