A Balaton-felvidék régi ízei
Sok szertettel meghívjuk egy különleges gasztronómiai utazásra, melynek során bepillantást nyerhet a tradicionális Balaton-felvidéki konyhák ízvilágába.
Augusztus 10-15-ig minden nap 12.00 órától
más-más vendéglátóegység kínálja akciós ételeit.
Az ételek ára egységesen 950.- forint.
Emellett vendégül látjuk egy kis kóstolóra (1 dl.) a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület tagjainak és a környékbeli gazdák messze földön híres boraiból.
Bort nem fogyasztó vendégeinknek natúr szőlőlét (mustot) szolgálunk fel.
“A magyar konyha gyökereit meghatározó legfontosabb tényezők (főzés, párolás, pörkölés és ízharmónia) visszanyúlnak történelmünk legkorábbi időszakaiba, és összekötnek bennünket őseink hitvilágával és életfilozófiájával.”
/Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar konyha ízei/
2009. augusztus 10. hétfő
Tóth vendéglő – Révfülöp Kacsajtósi u. 16.
Csülkös pacalpörkölt sósburgonyával és házi savanyúsággal
Balaton-felvidéki Olaszrizling (Fodor Gyula pincéjéből – Aszófő)
2009. augusztus 11. kedd
Fék Étterem – Balatonakali – Pacsirta u. 1., (közvetlen a 71-es út mellett)
Tócsi, magyaros csirkemájjal töltve
Barátcsuha Rose (Barátcsuha Borház)
2009. augusztus 12. szerda
THEODORA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ – Zánka Hegyalja u. 14.
Sült csülök három gombás raguval egész főtt pirított burgonyával
Balatoni zweigelt (Cse-Ki-Bor Bt.)
2009. augusztus 13. csütörtök
Zsóka Fogadója – Szentantalfa Fő út 33.
Rozsdáshús krokettel
Balatoni cuvée (Gergely borház)
2009. augusztus 14. péntek
Présház étterem – Balatonszepezd
Cigánypecsenye burgonyalángossal
Balatoni olaszrizling (Cse-Ki-Bor Bt.)
2009. augusztus 15. szombat
Cseh Családi Borpince 8272 Szentantalfa, Szent Balázs-hegy
Csülkös marhapörkölt
Zánkai Cabernet Sauvignon
Dobosi Pincészet 8272 Szentantalfa, Fő u. 81.
Marhalábszárpörkölt Dobosi módra
Dobosi cuvée
A Balaton-felvidék Régi Ízei rendezvény meghívója további információkkal innen tölthető le