Gyenesdiáson október 8-án 14 órától első alkalommal mérik össze tudásukat azok a hobbi pékek, akik otthon rendszeresen sütnek kenyeret.
A benevezett résztvevők csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, otthoni kemencében, vagy sütőben sült veknikkel, bucikkal, zsemlékkel, kiflikkel, péksüteményekkel versenyezhetnek, de a kenyereket, zsemléket, kifliket lehet ízesíteni is magok, fűszerek, zöldségek, aszalt gyümölcsök felhasználásával.
A zsűri négy kategóriában értékeli versenyzők készítményeit:
1. fehér vagy félbarna kenyér,
2. teljes kiőrlésű kenyér,
3. zsemle vagy kifli,
4. egyéb péksütemények (töltött vagy ízesített kelt tészták)
A versenyen a zsűri először vágatlanul szemléli meg a Hobbi Pékek remekeit, majd ízlelés és értékelés után kóstolásra kínálja a rendezvény vendégeinek. Az értékelés szempontjai: íz, állag, héj, bélzet.
A programot a Balatoni Kurzusok szervez, a rendezvény helyszíne a Darnay Pince lesz (Gyenesdiás, Darnay u. 10.) További információ: Somogyi Zoltán Max 20/938-1588
Itt is feliratkozhat a hírlevelünkre