A budapesti New York Palotában idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományos borvidéki sétakóstolón a látogatók a badacsonyi térség ízeit is megkóstolhatják.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park levendulaszörppel és bivalyszalámival, a Csobánci Kézműves Csemege különleges medvehagymás tallérral, levendulás keksszel, cukormentes lekvárokkal, zöldségkrémekkel, csatnikkal, szörpökkel, fűszersókkal készül. A Folly Arborétum & Borászat elhozza egyedi fenyőrügyszörpjét, a Káptalantóti Kemencésház kecskesajtos, paradicsomos falatkákkal, házi káposztás rétessel kínálja az ínyenceket. A Lábdi Termelői és Gasztropiac bemutatja teljes kínálatát: szörpöket, mézeket, lekvárokat, homoktövis termékeket, száraztésztákat, sajtos tallért, süteményeket, mákolajat, dióolajat és még sok minden mást. A Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum a hagyományos badacsonyi Ürmös bort és annak készítését tárja az érdeklődők elé. A Szegi Családi Gazdaságtól érlelt sajtokat; parenyica, natúr, füstölt, vörösborban érlelt, fűszeres sajtokat lehet kóstolni a borok mellé. A vendégek megismerhetik a Szigligeti Vár és az Ökoturisztikai Látogatóközpont programjait és szolgáltatásait is. A Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka, a Halászkert Hotel&Étterem, a Hotel Neptun Badacsony – Tilia Borvendéglő akciós szállásajánlataikkal, különféle borkorcsolyákkal, pogácsákkal várják a vendégeket.
Ha mindez nem lenne elég, két izgalmas mesterkurzus avatja be az igazi ínyenceket a badacsonyi borok „titkaiba”.
Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi “Hegylakók” című előadásán a következő, különleges hegyborokon keresztül mutatja be a borvidék finom különbségeit:
Bakó Ambrus Olaszrizling 2018/Badacsony-hegy
Szászi Birtok Olaszrizling 2017/Szent-György-hegy
Sabar Borház “Sabar Olaszrizling birtokbor 2017”/Sabar-hegy- Csobánc -Bács-hegy
Villa Tolnay Borház Panoráma Olaszrizling 2016/Csobánc
Éliás Birtok Fent a hegyen Olasz rizling 2017/Badacsony-hegy
Borbély Családi Pincészet Karós Olasz rizling 2015/Gulács-hegy
Varga Pincészet Aranymetszés Olaszrizling késői 2017/Örsi-hegy
A másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja. „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a következő badacsonyi borok közötti harmónia világába avatja be a résztvevőket:
Laposa Birtok Illatos 2018
VáliBor Budai Zöld 2017
Németh Pince Rózsakő 2018
a’Capella Szőlőbirtok Kékfrankos rozé 2018
Sellyei Gábor Siller 2018
Sipos Borház Pinot G 2017
Villa Sandahl Shop Stop Rajnai rizling 2017
Folly Arborétum&Borászat Kéknyelű 2017
NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szürkebarát késői 2015
2HA Szőlőbirtok és Pincészet Courage 2013
Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra március 7-ig lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.
A szervezők az érdeklődők figyelmébe ajánlják az alábbi, újdonságképpen bevezetett kedvezményes jegyárakat illetve a hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal közönséget megcélzó diákjegyeket:
1. Aki mesterkurzusra is foglal, annak az alapjegy csak 5.900 forintba kerül.
2. Min. 5 alapjegy foglalása esetén kedvezményes jegyár: 5.900 forint/db.
3. Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóknak – nappali és levelező tagozatosoknak egyaránt – az alapjegy ára: 4.900 forint
4. Szakirányú felsőfokú képzőintézmények hallgatóinak az alapjegy ára: 3.500 forint
A rendezvényen 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.
További információk, részletek: https://www.facebook.com/events/1915035931957008/
Forrás: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal, vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)