Vidám zenés gasztro hétvégére várják az érdeklődőket a hétvégén Gyenesdiásra a Balatoni Hal-és Termelői Piacon és Kárpáti korzón. Szombaton halászléfőző verseny, mindkét nap keszegsütés, játszóház, koncertek és esti korzóbálok.
A tervezett program
Július 7. szombat
10:00 Keszegsütés
16:00 Varázshangok Játszóház
16:00 Tradicionális halászléfőző verseny – Bihari Gellért humorista közvetít a főzőversenyen (jelentkezési feltétek a programok után)
Közben “Gasztrocsipetkék”, halas mesterfogások
17:00 Bihari Gellért humorista “közvetítése” a főzőversenyről
18:00 Györgyi&Gabi mesedoboza: interaktív mesejáték
19:00 Főzőverseny eredményhirdetése, díjkiosztás
19:30 Bihari Gellért stand up műsora
20.00 Zaporozsec koncert
21.30 Silver Band tánczenekar estje
Július 8. vasárnap
10:00 Keszegsütés
17:00 Szemfüles Játszóház
18:00 Absolute Acoustic: ismert dalok kicsiknek és nagyoknak
19.30 Éva Presszó koncert
21.00 Helios Band tánczenekar zenél
Meghívó tradicionális halászléfőző versenyre
a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ajánlásával 2018. július 7-én, szombaton a gyenesdiási Kárpáti korzón, a Keszegfesztivál programján belül, térségi összefogást erősítő tradicionális halászlé főzőversenyre kerül sor. Gyenesdiás vár minden olyan főzni szerető személyt, baráti társaságot, civil szervezetet, munkahelyi kollektívát és mindazok jelentkezését, akik örömmel vennének részt az idei főzőversenyen. Cél: az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése.
A versennyel kapcsolatos tudnivalók: az ételkészítés, a tűzrakás (szabadtűz és/vagy gázzsámoly) valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni.
Nevezett csapatok -az egyénileg hozott halakon túl- a főzőversenyhez 2 kg pontyot és 3 kg alaplének való halat kapnak. Tűzrakóhely választás 15 órától érkezési sorrendben, a szervezők által kijelölt és kialakított helyekből lehetséges. A csapatoknak 1 normál adag ételt a zsűri részére biztosítaniuk kell, egyébként az ételek mennyiségének nincs felső határa. A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást. A vendégek kínálása az étekből kifejezetten csak adománykupon (PIKKELY) ellenében tehető, mely az önkormányzat árusítási joga. A zsűri és a szervezők minden kedves jelentkezőt értékes díjazásban részesítenek.
Értékelési szempontok: szín, íz, illat, összhang, tálalás, díszítés, tisztaság, egyéb. (Kérjük a versenyzőket az ételt ne műanyag tálba kínálják a zsűrinek!) A díjazásból automatikusan kizárja magát az a versenyző, aki a zsűrizés idejére nem készül el.
A főzés-sütés ideje: 2018. július 7. szombat:
15.00 órától versenyhelyszín elfoglalása, a főzés előkészítése
16.00 főzőverseny kezdete
17.30 zsűrizés
18.00 eredményhirdetés, díjkiosztás
A rendezők a főzőversenyre érkezőket regisztrálják. Ezt követően az étel és a csapat már benevezést nyert a versenybe. A csapat így már mindenképpen elismerésben részesül, és ajándékot kap. A kínált ételért kapott adománykupon 50 %-a a versenycsapatnál marad nyersanyag hozzájárulásként!
Jelentkezni lehet előzetesen a marketing@gyenesdias.hu e-mail címen, valamint a 06 83/312-737/100-as telefonszámon.
A rendezvény alkalmával az önkormányzat a jelentkező csapattagoknak ingyenes strandbelépést biztosít!
További információ: József Attila Klubkönyvtár – Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97. Tel: 83/314-507
Tourinform Gyenesdiás Tel: 83/511-790 gyenesdias@tourinform.hu
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)