Alsóörsi horgásznap – halfőző és horgászverseny – 2015.09.26.
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az idén első alkalommal szeptember végén a halas napot, amiből a jövőben egy sokrétű őszi halünnepet szeretnének kialakítani – jelentették be a szervezők közös sajtótájékoztatón.
Hebling Zsolt polgármester a program szakmai szervezőivel, az Alsóörsön működő Veszprém Vidéki Horgászegyesület alelnökével, Tatai Lajossal és Heiter Sándor főszervezővel adott tájékoztatást a terveikről.
Mint elmondták, a községi strandon megrendezésre kerülő horgászversenyre csak az első 15 csapat jelentkezését fogadják el a korlátozott területi lehetőségek miatt. A program folytatásaként nem halászléfőző versenyt hirdetnek, mert szeretnének más halételeket is látni, kóstolni – legyenek akár sütve, vagy főzve, a lényeg, hogy a helyszínen készüljön minden. Nagyon örülnének a kuriózumoknak, újdonságoknak, amik bizonyíthatnák, hogy mennyi mindent lehet a halakból készíteni.
Amivel viszont biztosan nem akarnak találkozni, az a “balatoni hekk” – hangsúlyozta Heiter Sándor.
A polgármester elmondta, hogy az érdeklődők támogatójegy használatával lehetőséget kapnak az ételek megkóstolására. Az önkormányzat ehhez azzal járul hozzá, hogy a halról és egyéb hozzávalókról hozott megfelelő számlát 3500 forint értékig elfogadják, megtérítik a főzőversenyen résztvevőknek.
Hebling Zsolt (balról), Heiter Sándor és Tatai Lajos a sajtótájékoztatón
A verseny részletes programja és a nevezési, részvételi feltételek
2015. szeptember 26.
7:30-7:45 Gyülekező és regisztráció
7:45-8:00 Megnyitó és sorsolás
8:00-9:00 Helyek elfoglalása, felkészülés, alapozó etetés
9:00-12:00 Horgászverseny
12:00-12:30 Mérlegelés
13:30 Ebéd
14:00 Eredményhirdetés
A verseny helyszíne a Balaton, az alsóörsi strand vízterülete
Nevezési díj: 1000 Ft/csapat
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 15.
A verseny szabályai:
1. A verseny csapatverseny, amelyen 3 fős csapatok indulhatnak, akik érvényes állami és balatoni területi jeggyel rendelkeznek
2. A versenyzők szektorokban foglalnak helyet a sorsolást követően
3. Horgászni 1 bottal és tetszőleges horgászmódszerrel lehet.
4. A pergetés nem engedélyezett.
5. Horgászbotonként 1 horog lehet a végszereléken.
6. A megakasztott hal a mérlegelésbe akkor is beleszámít, ha a szomszéd szektorába is átúszott
7. A kifárasztott halat a versenyző szomszédja vagy segítőtársa is megszákolhatja.
8. Etetőanyag és élő anyag korlátozás nincs.
9. Bármilyen csalit lehet használni, kivéve élő csalihalat.
10. Az értékelésbe minden halfaj beleszámít, grammonként 1 pontot kap a versenyző.
11. A kifogott halat hosszú (minimum 3 m-es), karikás (verseny) szákban kell tárolni a mérlegelésig.
12. A mérlegelés a verseny végét követően történik, ezt a szektorbírók végzik.
13. A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre, betonra vagy fűre tenni.
14. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében PONTYMATRAC használata ajánlott!
15. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe
16. A kívülről véletlenszerűen megakasztott hal beleszámít a versenybe, de aki szándékosan erre törekszik, kizárásra kerül a versenyből!
17. “Kantáros” (szereléket maga után vonszoló és abba beleakadó horgunkkal kifogott) hal nem számít bele a versenybe.
18. A versenyzők a verseny során kifogott halakat kötelesek élve tartani és a mérlegelést követően visszaengedni!
A nyári halászléfőző verseny győztesei
Értékelés és díjazás:
A verseny végső sorrendje a csapatok által kifogott halak összsúlya alapján dől el. A legnagyobb összsúllyal rendelkező csapat nyeri meg a versenyt.
Díjazásra kerül az első három helyezett csapat, az első három egyéni helyezett és a legnagyobb halat kifogó versenyző. Vándorserleget kap az első helyen végző csapat, amit egy éven keresztül büszkén őrizhet meg!
A rendezőség semmilyen felelősséget nem vállal az esetlegesen bekövetkező balesetekért és károkért!
A rendezőség fenntartja magának a jogot, hogy versenyzésre alkalmatlan időjárás esetén más időpontban rendezi meg a versenyt!
Információ és nevezés e-mail-ben: vvhet@freemail.hu
Web: vvhet.hu
Érdeklődés telefonon: +36 70 281 7197, +36 70 505 8828
Felhívás halfőző versenyre
I. Alsóörsi Horgásznap
Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület
2015. szeptember 26-án (szombat)
HALFŐZŐ versenyt
hirdet az alsóörsi strandon.
A verseny nyilvános, csapatok (3 fős) és egyéni versenyzők számára.
A halételek készülhetnek bográcsban, grillen, tárcsán
Regisztráció 8-9.00óra között
Főzés kezdete: 9.00 óra.
A halételeket 3 tagú zsűri bírálja 12.00 órakor
A zsűri az újszerűséget és a tálalást is értékeli
Verseny díjazása: 1-3 helyezett serleget, a résztvevők emléklapot kapnak.
Az első helyezett elnyeri és egy évig őrzi a felajánlott vándorserleget
A résztvevők részére a szervezők biztosítanak:
kijelölt főzőhelyet, csapatonként 1db sörasztalt, 2db padot, 1 db tűztálcát.
Főzni csak gázzal lehet!
Halról és egyéb hozzávalókról 3500.-Ft értékű számlát befogadunk és térítünk. (a számlát Alsóörs Község Önkormányzata 8226. Alsóörs Endrődi S. u. 49. címre kell kiállítani.)
Csak készpénzes számlát fogadunk el!
.Csapatonként leveses étel esetén 25 db, egyéb ételt készítése esetén 20 db műanyag tálat, evőeszközt, szemetes zsákot a szervezők adnak.
Ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon.
A versenyzők biztosítják a főzőeszközt (bogrács, grill, tárcsa) és a főzés alapanyagait, kenyeret.
A versenyzők vállalják, hogy a zsűrinek a bírálathoz 1 adag ételt szolgálnak fel.
Az érdeklődőknek leveses étel esetén 15, egyéb étel esetén 10 adagot kiosztanak,
az “alsóörsi pikkely” ellenében.
A versenyre jelentkezni lehet 2015. szeptember 23-ig
Ferenczy Gábornénál a 06-20-6624104 és
Sashegyi Ildikónál a 06-70-3740453 -as telefonszámokon.
Együnk halat, finom falat.
Ide kattintva feliratkozhat heti hírlevelünkre, ha értesülni akar új cikkeinkről