Vidám zenés gasztro hétvégére a 9. Keszegfesztiválra várják az érdeklődőket Gyenesdiásra. Szombaton halászléfőző verseny, gyerekeknek Szemfüles Játszóház, mászófal és bungee-trambulin, este koncertek több más mellett a Fidelis Brassal, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor Latin Duójával és a M.É.Z. együttessel.
Természetesen mindkét nap lesz finom sült keszeg, a piacon helyi és környékbeli kézművesek, termelők portékái kaphatók és a halászléket is meg lehet kóstolni az I. Balatoni Hal-és Termelői Piacon, illetve Kárpáti korzón zajló rendezvényen.
A tervezett program
Július 8., Szombat
10:00 Keszegsütés
15:00 Szemfüles játszóház
16:00 Rendezvény ünnepélyes megnyitója
Tradicionális halászléfőző verseny (versenyfelhívás a program végén)
Közben “Gasztrocsipetkék”, közreműködik Miklós Beatrix (Magyar Nemzeti Gasztonómiai Szövetség)
18:00 Főzőverseny eredményhirdetése, díjkiosztás
18.20 Zalaapáti Harmonikások műsora
19:00 Fidelis Brass fúvósnégyes
20.00 Latin Duó (Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor) koncert
21.30 Start tánczenekar tánczenés estje
Szombaton 16.0-tól mászófal és bungee-trambulin
Július 9., vasárnap
10:00 Keszegsütés
12.00 Húsfogyasztókra gondolva: Pörköltben a marha
17.30 Deresedő Vad Gerlicék együttes koncertje: “rádióbarát” akusztikus rockzene magyar szerzőktől
19.00 M.É.Z. Zenekar koncertje
21.00 Gábor & Gábor tánczenekar zenél
Felhívás a halászlé főzőversenyen való részvételre
Gyenesdiás vár minden olyan főzni szerető személyt, baráti társaságot, civil szervezetet, munkahelyi kollektívát és mindazok jelentkezését, akik örömmel vennének részt az idei főzőversenyen.
Cél: az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése.
A versennyel kapcsolatos tudnivalók: az ételkészítés, a tűzrakás (szabadtűz és/vagy gázzsámoly} valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni.
Nevezett csapatok – az egyénileg hozott halakon túl – a főzőversenyhez 2 kg pontyot és 3 kg alaplének való halat kapnak. Tűzrakóhely választás 15 órától érkezési sorrendben, a szervezők által kijelölt és kialakított helyekből lehetséges.
A csapatoknak 1 normál adag ételt a zsűri részére biztosítaniuk kell, egyébként az ételek mennyiségének nincs felső határa. A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást. A vendégek kínálása az étekből kifejezetten csak adománykupon (Pikkely) ellenében tehető, mely az önkormányzat árusítási joga.
Értékelési szempontok: szín, íz, illat, összhang, tálalás, díszítés, tisztaság, egyéb. A zsűri és a szervezők minden jelentkezőt értékes díjazásban részesítenek. A díjazásból automatikusan kizárja magát az a versenyző, aki a zsűrizés idejére nem készül el.
A főzés-sütés ideje: 2017. július 8. szombat:
15.00 órától versenyhelyszín elfoglalása, a főzés előkészítése
16.00 főzőverseny kezdete
17.30 zsűrizés
18.00 eredményhirdetés, díjkiosztás
A rendezők a főzőversenyre érkezőket regisztrálják. Ezt követően az étel és a csapat már benevezést nyert a versenybe. A csapat így már mindenképpen elismerésben részesül, és ajándékot kap. A kínált ételért kapott adománykupon 50 %-a a versenycsapatnál marad nyersanyag hozzájáruláskánt.
Jelentkezni lehet a helyszínen és előzetesen Vaszily Zsoltnál a vaszilyzsolt24@gmail.com e-mail címen, valamint a 30/300-9767 telefonszámon.
A rendezvény alkalmával az önkormányzat a jelentkező csapattagoknak ingyenes strandbelépést biztosít.
A fotókat a tavalyi fesztiválon készítette Győrffy Árpád
Itt is feliratkozhat a heti hírlevelünkre