A hét étele: Sült harcsa szeletek zöldségraguval, zöldségszalmával – Fék Étterem, Balatonakali – 2015.04.03.
A húsvét utáni időszakra, de akár az ünnepekre is egy olyan ételt ajánlunk, ami könnyen elkészíthető mégis kicsit eltér a megszokottól, látványosan tálalható, igazi vendégváró csemege.
Hozzávalók 4 személyre
A halhoz és a raguhoz
o 80 dkg harcsafilé
o 1 dl olívaolaj
o 1 közepes cukkini
o 1 közepes padlizsán
o 4 kemény paradicsom
o só, bors
o 1 citrom
A zöldségszalmához
o 1 sárgarépa
o 1 cékla
o 1 póréhagyma
Az étel elkészítése
Zöldségragu
Felforrósítunk fél deciliter olajat, majd beleszórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, a kimagozott paradicsomot, és magas tűzön rázogatva összepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
TIPP: Minél egyformábbra daraboljuk a zöldségeket annál látványosabb lesz a végeredmény.
Harcsa szeletek
A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olívaolajon, közepes tűzön minden oldalukat megsütjük, mielőtt levesszük a tűzről, meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Zöldségszalma
A meghámozott sárgarépát, céklát a megmosott, leveleire szedett pórét vékony csíkokra metéljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, egyenletesen eligazgatjuk majd 50-60 C fokos sütőben néha átforgatva ropogósra szárítjuk
Tálalás
A zöldségragut tányérra formázzuk, ráfektetjük a harcsaszeletet és ráhalmozzuk a ropogós zöldségszalmát. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Molnár Balázs szakács, Fék Étterem
Fék Kávéház – étterem és cukrászda – Balatonakali Pacsirta u. 1/a – Telefon: 87/544-044
Nyitva: az előszezonban hétfőtől-csütörtökig naponta 10-21 óráig, pénteken 10-22 óráig, szombaton 8-22 óráig, vasárnap 8-20 óráig, Nyári nyitva tartás júniustól – naponta 8-22 óráig
A jövő héten az április 3-tól újra nyitva tartó örvényesi Huszár Vendéglő ajánl ételt. Várjuk más éttermek, vendéglátóhelyek jelentkezését is a het-etelebalatontipp.hu címen.
A korábbi ételek