Új helyszínen, a Rendezvénytéren felállított sátrakban tartják meg az idén a Vonyarcvashegyi Disznótorost, aminek az idén is kiemelt része lesz a kolbásztöltő csapatok versenye.
A programot szervező Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület a hagyományok ápolásával és természetesen finom falatokkal kívánja feleleveníteni a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával indítják, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. A 9-11 óra között zajló reggelire resztelt májat tálalnak fel savanyúsággal és kenyérrel.
A vendégek déltől a disznósajt, májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról. Déltől kóstolási lehetőséget is biztosítanak. Az 1.190 forintba kerülő disznótoros tányéron hurka, kolbász, sült császár, valamint savanyúság vagy toros káposzta lesz. Friss házi rétest, velős pirítóst és kürtöskalácsot is lehet majd vásárolni.
A program sztárvendége és egyben a zsűri elnöke az idén is Benke “Laci bácsi”, olimpiai bajnok mesterszakács lesz.
A tervezett program
10.00 A kolbásztöltő verseny kezdete
11.00 Harmonikaszó Móger Péterrel
12.00 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar műsora
13.00 Kolbászok leadása, sütés
14.00 Polgár Peti műsora
15.30 Eredményhirdetés, díjkiosztás
16.30 Kis Grófó műsora
17.30 Dj. Szunyog „slágerek éjszakája” 20 óráig
20.00 Arizona Bulizenekar a Fregatt Bárban
Felhívás kolbásztöltő versenyre!
A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület november 14-ig várja családok, baráti körök, cégek és más közösségek képviseletében 4-6 fős csapatok jelentkezését.
A csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.
A részt vevő csapatoknak egy pár kolbászt (2×20-25 cm)
kell leadni a zsűrizéshez nyersen és sütve is. A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, a töltéshez szükséges belet, valamint grill lapot a sütéshez. A maradék kolbászt a csapatok megtarthatják.
A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyers kolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztaldekorációt. A zsűri elnöke idén is Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács.
Nevezés díj, mely magában foglalja a hús árát is: 6.000 Ft.
További információ: Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület és Tourinform Iroda Tel.: 06 30 380 6690 info@vonyarcvashegy.hu
A 2015-ös disznótor képeit Győrffy Árpád készítette
Itt is feliratkozhat a hírlevelünkre