Még néhány napig várják a nevezőket Szárszói Lecsófesztiválra. A határokon túl is népszerű versenyen nem csak főzni lehet, hívják a csak nézni, kóstolni, szórakozni akaró látogatókat is. Ők persze az utolsó pillanatban is betoppanhatnak az augusztus 26-án, szombaton 12 órakor kezdődő programra.
A balatonszárszói önkormányzat és a szárszói turisztikai egyesület augusztus utolsó szombatján 9. alkalommal rendezi a település hagyományos nyárzáró gasztronómiai programját. A fesztivál helyszíne az idén is nagyközség Központi strandja lesz, ahová a rendezvényre érkezők ingyenesen mehetnek be ezen a napon.
A várhatóan 14 órára elkészülő ételeket az idén is jelentős szaktekintélyekből és a lecsókhoz ugyancsak jól értő laikusokból álló zsűri értékeli. A zsűri elnöke Lukács István háromszoros Oscar-díjas szakács. A társadalmi zsűri elnöki tisztet hagyományosan Csukás István író, a nagyközség díszpolgára tölti be, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.
A versenyt az eredmény ünnepélyes kihirdetésével zárják. A főzés és kóstolás alatt különböző programokkal szórakoztatják a résztvevőket. 14 órától a közönség számára is megnyílik a lehetőség a kóstolásra. Támogatójegy ellenében bárki kaphat a “Település lecsójából”.
A versenyen indulni akaró csapatok jelentkezését augusztus 24-ig várják. Nevezési díj nincs! A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdésekkel Némethné Szabó Magdolnát (Tel: +36-30-864-9125) és Várady Tünde Ildikót (Tel: +36-30-487-6204) lehet keresni. Nevezéseket az alábbi adatokkal, illetve címekre lehet beküldeni
Nevezési lap
Név:
Csapat neve:
Elérhetőségek
Postai cím:
Email:
Tüzelés módja: fa, gáz?
Tudomásul veszem, hogy a nevezés határideje: 2O17. augusztus 24. /csütörtök/
Dátum:
Aláírás:
Nevezést fogadók:
Némethné Szabó Magdolna Tel.: +36-30-864-9125; Email: szarszo.bte@qmail.com
Várady Tünde Ildikó Tel: +36-30-487-6204; E-mail: varady.tunde.ildiko@gmail.com
vagy postán a Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata – 8624 Balatonszárszó, Hősök tere 1. címre.
A képeket a korábbi fesztiválokon Győrffy Árpád készítette
Iratkozzon fel a heti hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!